Honda Civic Hibrid

Gyorssegély

Benzin-elektromos Civic Hibrid. Óriási lépés a környezeti terhelés csökkentésének irányába.

Akár 1000 km feletti hatótávra képes a kettős, benzin- és elektromos üzemű, s akkumulátorait is maga töltő Civic Hibrid.

Honda FCX

Élvonalban

A világ első sorozatgyártású tüzelőanyag-cellás autójaként már 2008-tól lízingelhető az Egyesült Államokban és Japánban, és olyan ügyfelek vették használatba, mint a színésznő Jamie Lee Curtis, vagy a jégkorongozó Scott Niedermayer.
Az FCX Clarity olyan villanyautó, amelyben hidrogén és légköri oxigén reakciójából tüzelőanyag-cella termeli az elektromos áramot. A folyamat végén kizárólag tiszta vízgőzt (H2O) bocsát a szabadba „kipufogógázként”. Az FCX Clarity kiürült hidrogéntartálya mindössze négy perc alatt feltölthető, akárcsak egy hagyományos autó benzintankja, a hatótáv 460 km. Az FCX Clarity bőséges helyet kínál négy felnőttnek és poggyászuknak, miközben nesztelenül suhan 160 km/órás csúcssebességével. A Honda tüzelőanyag-cellás villanyautója megmutatja, hogy káros emisszió nélküli jármű is lehet praktikus, kényelmes és élvezetesen vezethető.

2010-ben az FCX Clarity egész Európát bejárta, hogy politikusok, döntéshozók és infrastruktúra-szakemberek előtt demonstrálja a tüzelőanyag-cellában rejlő potenciált. Látogatást tett az Európai Ifjúsági Parlament ülésén és a Hidrogén-energetikai Világkonferencián, Essenben.

A Hondák újrahasznosítása

Vissza a feladónak

Az autók építésénél egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetbarát anyaghasználat, s a karosszéria valamint a részegységek újrahasznosítása. A Honda élen jár e területen.

A szakszerű bontáshoz információs programot is készített a Honda, amelyet a Nemzetközi Bontási Információs Rendszerrel (IDIS) együttműködésben hozott létre; elektronikus formátumban, állandóan frissítve jutnak el az információk a regisztrált bontóüzemekhez.

Törvényi kötelezettségünk teljesítésére a hulladékká vált gépjárművek 267/2004. (IX.23.) Kormányrendeletben leírtaknak megfelelően szerződést kötöttünk a CAR-REC Gépjárműroncs-kezelő Közhasznú Társasággal. Ennek értelmében a Honda gépkocsi tulajdonosok részére azt nyújtjuk, hogy a forgalomból kivonni szándékozott Honda járművet a Kht. üzemeltetésében lévő országos lefedettségű begyűjtő és bontó hálózatba ingyenesen leadhatja.

Az átvétel nem térítésmentes, amennyiben:

 • a gépjármű valamely alapvető összetevője (így különösen motor, alváz, karosszéria, váltómű, katalizátor) hiányzik,
 • a gépjárműhöz utólag hozzáadott hulladék van (Kormányrendelet 4. § (5)).

A Honda hivatalos roncsautó begyűjtő és bontó hálózata a CAR-REC Kht. honlapján található (www.carrec.hu), illetve szükség esetén a listát kérje a Márkakereskedés autóértékesítő munkatársától.

Környezetvédelmi Microsite

A Honda környezetvédelmi oldala

Környezetvédelmi Partnereink

Az alábbi vállalatok környezettudatos működésük keretében Honda hibrid modelleket használnak cégautó flottájukban:

 • Hermina Invest Kft. Budapest
 • LAK ART' 98 KFT.
 • Honestus 2000 Kft. Szolnok, Szapáry u 16.
 • Microsoft Magyarország Kft.
 • GAS-CAR Gépjárműkölcsönző Autópark-kezelő és Szolgáltató Kft. Siófok
 • Magyar Telekom Nyrt.
 • LEG Magyarország Zrt. Budapest
 • Re-Comp Kkt. Budapest
 • HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt.
 • Debreceni Nyári Egyetem Kft.

Az alábbi linkről letölthető pdf dokumentum ízelítőt ad a Honda azon termékeiről, melyek a fenntartható fejlődés jegyében születtek:
Zöld úton a Hondával