Brno – Nem csak egy sima szezonzáró

Végéhez érkezett a 2016-os ESET V4 Tourenwagen Cup  sorozat.
A záró fordulót a csehországi Brno-ban rendezték, szeptember 9-11. között
Különleges, érzelmekkel teli hétvége volt ez számunkra, mivel nem csak a szezon, hanem egy korszak is lezárult csapatunk életében.
Állandó versenyzőpárosunk, Tóth Anita és Csiszér Béla ugyanis bejelentették, hogy ha nem is feltétlenül végleg, de egy időre mindenképpen visszavonulnak a versenyzéstől.
Egy öt éves együttműködést zártunk le ezzel, hiszen 2012-óta versenyeztek az M&M Motorsport kötelékében. Ez alatt az idő alatt többféle kategóriában kipróbálták magukat, versenyeztek a Suzuki illetve Lotus Kupában, évekig gyűrték a Honda Civic-eket, indultak hosszútávú versenyeken, az utolsó két évben pedig teljes szezont futottak az ESET V4 TWC Renault Clio Cup-ban.
Mindkettőjükön, de különösen Anitán lehetett látni a határozott fejlődést az évek során, idén rendszeresen el-elcsípett egy-egy dobogós helyezést a nemzetközi mezőnyben.
Döntésük nem hirtelen jött, már jó előre jelezték, hogy az elkövetkező évekre más terveik vannak, de az sem kizárt, hogy valaha még visszatérnek a versenypályára.

A hétvégével kapcsolatban nem tudunk túl sok izgalomról beszámolni. A pálya már nem volt ismeretlen pilótáink számára, hiszen egy évvel korábban már versenyeztek itt.
A futamok száraz, meleg időjárási körülmények között zajlottak.
Az utolsó fordulóra a mezőny egy kissé megfogyatkozott, így az összes TWC kategóriát egy futamban indították. 
Szép búcsúajándék volt, hogy Anita mindkét napon megszerezte a kategória második helyezését, Béla pedig mindkétszer felállhatott mellé a dobogó harmadik fokára, de úgy korrekt, ha megemlítjük, hogy a riválisok közül nem volt ott mindenki.

Tóth Anita egyébként ezzel az év végi összesítésben megszerezte a Renault Clio Cup IV kategória 3. helyezését. Összetettben a teljes, 66 főt számláló mezőnyben pedig a 12. helyen végzett.
Csiszér Béla a kategóriában 6., a teljes mezőnyben a 26. helyen végzett.

A díjátadó ünnepségre a Slovakia Ringen kerül majd sor, októberben.


szöveg: Kertesi Zoltán
fotó: Norby, TWC Media