Újra a Red Bull Ringen - Renault Clio Cup Central Europe

Egy héttel Csiszér Béla szerencsétlen ausztriai balesete után már műhelyünkben állt a vadonatúj Clio, hogy a csapat felkészítse a következő hétvégi, ismét a Red Bull Ringen megrendezésre kerülő Renault Clio Cup Central Europe versenyre. Az eseményre június 6-7. került sor, és míg két héttel korábban majd megfagytunk, ezúttal igazi nyári idő várt minket Spielbergben.
A szabadedzéseken voltak kisebb műszaki problémáink, mivel a gyárilag újonnan összerakott autókon előjött egy-két hiányosság, de szerencsére szerelőink orvosolni tudták ezeket, és a gyári Renault mérnökök is rendkívül segítőkészek voltak.

A szombati hivatalos időmérőn Tóth Anita a 11. helyre kvalifikálta magát, a mérlegelésnél azonban könnyebbnek találták autóját a megengedett minimumsúlynál.
A hibát az okozta, hogy ebben a sorozatban a minimum súlyt a pilótával együtt számolják, és a csapat valahogy rosszul kalkulált. Anita idejét törölték, és a rajtrács végéről vághatott neki a délután kezdődő versenyfutamnak. Csiszér Béla a 14. rajtpozícióból indulhatott.

A szombati versenyfutamon két autó is állva maradt a rajtrácson, de pilótáink mindketten jó rajtot vettek, és több pozíciót javítva, a futam elején a 10-11.helyeken autóztak. Béla később hátrébb csúszott, Anita az utolsó körig a 10. helyen állt, ám végül meg kellett elégednie a 11. pozícióval. Béla a 15. helyen fejezte be a futamot.

A vasárnapi verseny rajtsorrendjét a szombati futam eredménye adja, így Anita a 11., míg Béla a 15. rajthelyről várhatta a startlámpák kialvását.
Anita nagyon jól rajtolt és az első kör végén már a 7. helyen autózott. Sajnos a verseny folyamán két alkalommal is kisebb ütközések áldozata lett, aminek következtében először a kormányműve állítódott el, később pedig komolyabban megsérült az autó jobb oldala. Az utolsó körökre még ráadásul üzemanyag ellátási gondok is előjöttek a Clionál, amit már egyébként az előző versenyeken is tapasztalni lehetett. Így végül a 11. helyen ért célba, ugyanúgy, mint egy nappal korábban.
Béla vasárnapi rajtja szintén jól sikerült, a futamot végül két pozíciót javítva a 13. helyen fejezte be.

Szöveg: KZ
Fotó: Norby