Salzburgring – Tóth Anita fél körön keresztül vezette a mezőnyt

Több mint 6 hetes nyári pihenőt követően az ESET Tourenwagen Cup (TWC) soron következő fordulóján vettünk részt, melyet az ausztriai Salzburgringen rendeztek, július 21-23. között.
Versenyzőink még soha nem jártak ezen a pályán, de hamar megkedvelték ezt a csodaszép völgyben épült, igazi gyöngyszemet.

Az időjárás ismét nem volt túl barátságos, az itthoni 40 Celsius fokos kánikula után a 9 fokos reggeli hőmérséklet túlságosan is frissítőnek hatott.

A szombati időmérőt még szakadó esőben kellett teljesíteni, de a versenyre már száraz körülmények között kerülhetett sor, ahol Tóth Anita az előkelő negyedik helyen végzett.

A vasárnapi futamon a rendkívül népes, több géposztályból álló mezőny már verőfényes napsütésben rajtolhatott el. Az első körben történt rajtbaleset miatt pályára kellett küldeni a Safety Cart.
Újraindításkor a mezőny élén haladó versenyző némiképp félreértette a biztonsági autó mozgását, így egy kisebb kavarodás alakult ki az élbolyban, aminek eredményeképpen Anita az élre ugrott.
Nagyjából fél körön keresztül vezette a mezőnyt, de aztán a tapasztaltabb versenyzőkkel szemben nem tudta tartani a pozícióját. A futamot végül az 5. helyen fejezte be, az utolsó körökben izgalmas csatát vívva a helyezésért.
Csiszér Béla a szombati tapasztalatok kielemzése után vasárnap már bátrabban kezdett.
Az egyik kanyarban azonban kicsúszott, és mire ki tudott szabadulni a sóderágy fogságából, hogy folytassa a versenyt, addigra már egy körös hátrányba került a többiekkel szemben.

szöveg: KZ