Pannónia-Ring – Egy újabb tönkretett hétvége

A Hankook Autós Gyorsasági OB idei harmadik fordulója augusztus első hétvégéjén került megrendezésre a Sárvárhoz közeli Pannónia-Ringen.

AZ ostffyasszonyfai pályán újra Hondákra váltottak pilótáink, hiszen itt az OB F-1600 géposztályban, illetve az endurance bajnokságban voltunk érdekeltek.
A hétvége során kategóriánként 3 OB futamot rendeztek, ami egyrészt lehet jó a pilótáknak, mert egy hétvége alatt 50%-al több versenykilométert tudnak megtenni, de ugyanakkor lehet hátrány is, ha az első futamon történik valami komolyabb baleset, vagy műszaki hiba, akkor rögtön háromfutamnyi pontot lehet elveszíteni.
Velünk sajnos ez utóbbi történt, de ne szaladjunk ennyire előre.

Igazi július végi, augusztus eleji kánikula várta a csapatokat, és ez az időjárás nem is változott meg egész hétvégén.
A nem túl nagy létszámú mezőny miatt az összes túraautós géposztályt együtt indították.
A szombati, első futamon rögtön a rajtnál történ egy kisebb baleset, amit Béla épphogy el tudott kerülni. Azonnal a pályára küldték a biztonsági autót, és az első három kört így kellett megtennie a még versenyben maradt autóknak.
Az újraindítást követően Anita szépen jött előre, sikerült megelőznie a szintén csapatunk színeiben, Lotussal induló Bak Bertalant, és már Balogh Györgyöt szorongatta, aki ugyancsak Lotussal, de más géposztályban versenyez. A kettes kanyarban azonban Berci egy meggondolatlan manőverre szánta el magát, belső íven bevetődött Anita mellé, ám elnézte a féktávot és egyenesen felöklelte Balogh autóját. Mindkét Lotus megpördült, Berci épp Anita elé, aki már nem tudta elkerülni az ütközést.
Sajnos Anita húzta a legrövidebbet, a Honda eleje annyira megsérült, hogy a hétvége többi futamán már nem tudott rajthoz állni vele. Bak Bertalant a versenybíróság megbüntette, de Anita autója ettől még nem gyógyul meg, és az elveszett pontokat sem kapjuk vissza.
A versenyen Béla a második helyen végzett, míg a vasárnapi futamokon mindkétszer negyedikként ért célba.

A szombat délutáni endurance futamon Csiszér Béla váltótársa ezúttal Ifj. Ficza Ferenc volt a TypeR-ben, és a második helyen teljesítették a kiírt versenytávot.

szöveg és fotó: KZ