Nyugodt hétvége a Red Bull Ringen

Május 13-15. között a Red Bull Ringen folytatódott az ESET V4 Tourenwagen Cup.
Változékony időjárás fogadta a csapatokat a csodaszép fekvésű osztrák pályán.
A szombati időmérő edzésen ez kissé meg is tréfálta versenyzőinket.
A kvalifikáció még száraz időben indult, ám néhány kör múlva esni kezdett, aminek következtében a versenyzők a boxba hajtottak, mondván, hogy az addig elért köridőket már úgysem lehet felülmúlni.  Ám az eső, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is állt, és az aszfalt is gyorsan száradni kezdett, így azok, akik még visszamentek a pályára javítani tudtak a megszerzett pozíciójukon. Anita és Béla viszont a boxban maradtak, így a délutáni versenyt a több kategóriából összevont rajtrács hátsó traktusából tudták megkezdeni.

A szombati, első futam szintén esős körülmények között zajlott, aminek tulajdonképpen Anita és Béla is örültek, hiszen szeretnek csúszós pályán autózni. Mint mindketten elmondták korábban, a téli szünetek alakalmával az elmúlt években több alkalommal vettek részt Svédországban vezetéstechnikai tréningen, melynek lényege a csúszós körülmények között, egészen pontosan jégen való autózás gyakorlása. Ennek tapasztalatait jól tudják kamatoztatni az esős pályán.
Anita végül a 18. helyről rajtolva a 10. helyen ért célba, ami kategóriájában az ötödik helyezést jelentette.  Béla a kategória hatodik helyén végzett.

A vasárnapi verseny rajtjánál már nem esett, de a még nedves, de felszáradóban lévő pálya kihívás elé állította a csapatokat, hogy milyen gumiabronccsal indítsák útnak versenyzőiket. Ahogyan a legtöbben, mi is a száraz pályára alkalmas gumik mellett voksoltunk, mint később kiderült, ez bizonyult a jó döntésnek. Anita a 10. helyről rajtolva végül összetett hatodikként, a kategória negyedik helyén ért célba. Béla az előző napi eredményét megismételve a TWC-2 kategória hatodik helyezését szerezte meg. 

A következő versenyt a csehországi Most versenypályáján rendezik, mely újabb kihívás elé állítja pilótáinkat, mivel ott még egyikőjük sem járt korábban.


szöveg: Kertesi Zoltán