Ismeretlen pálya, új kihívás - Most

Az ESET V4 Tourenwagen Cup idei harmadik fordulóját a csehországi Mostban rendezték, június 17-19. között.
Versenyzőink számára ez ismét új kihívást jelentett, mivel korábban még egyikük sem járt ezen a csodaszép fekvésű versenypályán.
Bár belső kamerás felvételekről próbálták valamennyire előre tanulni a pályát, de az azért közel sem adja vissza a valós viszonyokat, a domborzati sajátosságokat és az autóra és a pilótára ható erőket.
Az egész hétvégére változékony időjárás volt jellemző, esős és száraz időszakok váltogatták egymást, de végül is mind az időmérő edzés, mind pedig a két versenyfutam száraz körülmények között zajlott.

A szombati verseny rajtjánál Tóth Anita beragadt, így tulajdonképpen a mezőny végéről kellett megkezdenie a felzárkózást, ami végső soron izgalmas versenyt eredményezett számára, mivel át kellett küzdenie magát az eggyel alacsonyabb kategóriában versenyző, de nem sokkal gyengébb III-as Cliokon. A 25 perc+1 körös futam végére a kategória negyedik helyére sikerült feljönnie.

A vasárnapi futamon a kategória negyedik helyéről rajtolva próbálta tartani a lépést az előtte haladókkal, de míg azok a 2-3. helyért viaskodtak, Anita lassan lemaradt mögöttük. Végül a kockás zászló ismét negyedikként intett le.

Csiszér Béla számára nem sok izgalmat hozott a hétvége, mindkét futamot a Renault Clio Cup IV kategória hatodik helyén zárta.

A következő verseny két hónapos nyári szünet után a Slovakia Ringen lesz, augusztus 19-21. között.

 

 

szöveg: Kertesi Zoltán