Brno – Tóth Anita ismét a dobogón

A szokottnál korábban ért véget az idei versenyszezon csapatunk számára, hiszen szeptember 19-20-án rendezték az ESET Tourenwagen Cup (TWC) idényzáró fordulóját Brnoban.

Az még a Pannónia-Ringen eldőlt, hogy az év második felében pilótáink már nem indulnak a magyar OB futamain a Hondákkal, hanem kizárólag a TWC Renault Clio Cup sorozatra összpontosítanak.

Ahogyan korábban is, Brnoban az ESET TWC az FIA CEZ sorozattal együtt szerepelt, olyannyira, hogy a két bajnokság mezőnyét a két liter alatti géposztályokban ezúttal azonos futamokban indították.

Versenyzőink, Tóth Anita és Csiszér Béla még nem versenyeztek itt, pénteken három szabadedzés állt rendelkezésükre, hogy megismerjék és begyakorolják a cseh pályát.

A szombati időmérő edzésen történt egy kis kavarodás az időmérő jeladókkal, Anita autójába tévedésből egy másik transzponder került, így hivatalosan nem volt mért ideje. Ennek következtében az első versenyfutamnak a 15. helyről vághatott neki. A 25 fős vegyes mezőnyben végül az abszolút 9. helyen ért célba, ami a TWC-2+ géposztályban a harmadik helyezést jelentette számára. Így a szlovákiai hétvége után újra a dobogóra állhatott.
Béla a szombati versenyen az összetett 13., a géposztályban az 5. helyet szerezte meg.

Anita vasárnap izgalmas küzdelmet vívott a kategóriatárs Brkic-el és az FIA Zónában induló hondás Martinek-el. Végül ismét abszolút kilencedikként végzett, ami ezúttal a kategória 4. helyre volt elegendő. Béla megismételte az egy nappal korábbi eredményét, mind az abszolút, mind a kategória sorrend tekintetében.

Az ESET TWC 2015. évi összesítésében, a TWC-2+ Renault Clio Cup IV géposztályában Tóth Anita a 4., míg Csiszér Béla a 6. helyen végzett.

A Zóna Endurance versenyen Béla ezúttal váltótárs nélkül teljesítette az egyórás futamot a Type-R volánjánál, melynek valószínűleg ez volt az utolsó versenye csapatunk kötelékében.

Szöveg: KZ
Fotó: Norby